Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποίησε χθες η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ το συμβούλιό της. Συζητήθηκαν αρκετά οργανωτικά πράγματα. Το πιο σημαντικό που αλιεύσαμε και αναμένεται να ανακοινωθεί με τη νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων, είναι το όριο ηλικίας. Όπως είχαμε γράψει στη στήλη, οι όροι θα είναι βασισμένοι στους περσινούς. Με τη διαφορά ότι η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μόνο έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της γεννημένο το 1979 και όχι το 1978 που ήταν πέρσι. Επίσης, αναφορικά με τη συμμετοχή των μικρών, θα είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση ενός παίκτη στην αρχική ενδεκάδα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά και ένας στον πάγκο. Από του χρόνου η Ένωση έχει στα σχέδιά της να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε δύο μικρούς στην αρχική ενδεκάδα.  Για αυτό ας προετοιμαστούν οι ομάδες αναλόγως, γιατί σε ένα χρόνο δικαιολογίες δεν θα περάσουν….
  • Ακολούθησε αργότερα η συζήτηση της Επιτροπής των Μικτών ομάδων. Μέσα σε πάλι πολύ φιλικό και οικογενειακό κλίμα  ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το χτίσιμο των φετινών Μικτών. Το σημαντικότερο, είναι μια νέα καινοτομία που θέλει να φέρει η Επιτροπή του Προέδρου Μανώλη Κάμπαξη, που έχει να κάνει με έναν εσωτερικό κανονισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει το επίπεδο και την σωστή συμπεριφορά όλων που απαρτίζουν τις Μικτές Ομάδες. Αυτόματα το αίσθημα ευθύνης και συνέπειας μεγαλώνει και είναι κάτι καλό για την ορθή λειτουργία τους….
  • Μετά από τρεισήμισι χρόνια ο Ασπρόπυργος επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα. Ναι καλά διαβάσατε δεν πρόκειται περί λάθους. Με ποιον τρόπο όμως; Οι έγκυρες πληροφορίες μας θέλουν το ιστορικό σωματείο, που φέτος θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, βάση κανονισμών που το επιτρέπουν, να κατεβάζει ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της Ένωσης, αποτελούμενη από παίκτες των Ακαδημιών της και θα φέρει την ονομασία Ασπρόπυργος Β’. Είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔΑ, μια ομάδα ενώ είναι σε Εθνική Κατηγορία, να έχει παράλληλα και άλλο τμήμα της στο Ενωσιακό της πρωτάθλημα. Και κάτι ακόμα για τον Ασπρόπυργο αναφορικά με το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ. Ο πολυνίκης του θεσμού θα συμμετάσχει και σε αυτή τη διοργάνωση με την ομάδα Κ-18, η οποία θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Νέων της Football League. Ένας “τρισδιάστατος” πραγματικά Ασπρόπυργος, ο οποίος έχει ανέβει πολλά επίπεδα και έχει την ευκαιρία να πάει και πιο ψηλά, με τη σωστή δουλειά που κάνουν οι διοικούντες σε όλους τους τομείς….
  •   Σχετικά με την χθεσινή μας τοποθέτηση για την ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευκλείδη για το τέλος της συνεργασίας του με τον Μεγαρικό, αναφέραμε ότι ήταν ανυπόγραφη. Μας ενημέρωσαν όμως,  πως ό,τι ανεβαίνει στη συγκεκριμένη σελίδα απηχεί από την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Έστω και αυτό θεωρώ κάπου στην ανακοίνωση θα μπορούσε να αναφέρεται τουλάχιστον για τυπικούς λόγους. Ειδικά όταν περιέχουν “βαρύ” αντικείμενο…
  • Χθες ήταν μια μεγάλη μέρα για τους τελειόφοιτους μαθητές του λυκείου, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των σχολών που πέρασαν για να σπουδάσουν. Συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν, αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν. Η ζωή δίνει καθημερινά εξετάσεις. Και επειδή πολλά παιδιά από αυτά που πέτυχαν, παράλληλα συνδυάζουν και τον αθλητισμό, θα ήταν μια καλή ιδέα η Ένωση σε συνεργασία με τις ομάδες να βραβεύουν με κάποιον τρόπο αυτούς τους μαθητές, που κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσουν αυτό που  λέμε “πρώτα το σχολείο και μετά η μπάλα”. Θα είναι μια επιβράβευση για τον κόπο των παιδιών, αλλά και για τα σωματεία της Ένωσης…..
  • Η δημιουργία Ακαδημιών στον Αστέρα Άνω Λιοσίων, νομίζω αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση του σωματείου τα τελευταία χρόνια. Είναι μια απόδειξη ότι η στροφή στις ακαδημίες  για τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελεί μονόδρομος πάνω από όλα για τη βιωσιμότητά τους. Και σε αυτό το νέο εγχείρημα η διοίκηση έδωσε τα “κλειδιά” σε έναν άνθρωπο ικανό και έμπειρο σε επίπεδο υποδομών, τον Δημήτρη Πλαβούκο…..
  •  Μετά από πολλούς μήνες διαβάσαμε ανακοίνωση της ομάδας του Θρασύβουλου. Έστω για τις Ακαδημίες που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Η αντρική ομάδα θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και όπως μαθαίνω από την άλλη βδομάδα θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις γύρω από ένα σωματείο, που στο φινάλε του πρωταθλήματος μας απασχόλησε αρνητικά….