Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

epsda-apotelesmata
  • Η άποψή μας χθες περί συμμετοχής παραπάνω μικρών στην αρχική ενδεκάδα των ομάδων, φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη απήχηση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν μαζί μας. Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη όψη του νομίσματος που είναι πάντα σεβαστή.  Η αλήθεια είναι πως στις υπόλοιπες μεγάλες Ενώσεις είναι κάτι το οποίο γίνεται χρόνια. Η στήλη είναι ανοικτή στο να “φιλοξενήσει” οποιαδήποτε άποψη-τοποθέτηση όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά και γενικότερα. Οποιαδήποτε παρέμβαση ευχαρίστως να τη δημοσιεύσουμε…..
  • Και μιας και αναφερόμαστε για ηλικίες να διευκρινίσουμε κάτι. Βάση της περσινής προκήρυξης του πρωταθλήματος το όριο ηλικίας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι τα 38 έτη και επιτρέπεται να υπάρχει στο ρόστερ μόνο ένας ποδοσφαιριστής που είναι 40 ετών. Και είναι κάτι το οποίο η Ένωση αναμένεται να διατηρήσει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν πέρσι λοιπόν ίσχυε ο 40αρης γεννηθείς το 1978, φέτος θα είναι το 1979. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Η θέληση για προσφορά είναι αυτό που μετρά. Δεν ξέρω πόσοι 40αρηδες κυκλοφορούν στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ, αλλά  στην περίπτωση που οι περισσότεροι θα αντιληφθήκατε ότι αναφερόμαστε, οι εμφανίσεις του δεν θα μας κάνουν σίγουρα να πούμε…”θα γελάσει και το παρδαλό…κατσίκι”…..
  • Ολοκληρώθηκαν χθες οι δηλώσεις συμμετοχής των πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Ολοκληρώθηκαν τώρα… Εντάξει. Ίσως κάποιοι χρειαστούν και τη Δευτέρα για να κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες. Συνηθισμένο χρόνια τώρα τέτοια εποχή. Φαίνεται όμως  ότι το περσινό φαινόμενο μη συμμετοχής ομάδας(Άτταλος Νέας Περάμου) σε κάποιο πρωτάθλημα το αποφύγαμε. Και αυτό είναι ευχάριστο….
  • Μάλιστα στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα έχουμε δύο επιπλέον σωματεία όπως είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες. Ο Απόλλωνας Άνω Λιοσίων, που επανεμφανίζεται και  ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο δημιούργημα του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Τζανόπουλου και ο Ατρόμητος Ελευσίνας των πολύπειρων παραγόντων Στέλιου Κοντολαιμάκη και Γιώργου Κάππουα. Επίσης παρών στο νέο πρωτάθλημα της Β’ θα είναι και πάλι ο ΠΑΟ Φυλής. Ένα σωματείο που πέρσι έκανε και πάλι την εμφάνισή του, και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη οι άνθρωποί του δεν απογοητεύτηκαν και  κατεβάζουν εκ νέου την ομάδα, που από ό,τι μαθαίνω θα είναι ακόμα πιο οργανωμένη……
  • Οι περισσότερες ομάδες διανύουν τις πρώτες βδομάδες της προετοιμασίας τους. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι και η ευκαιρία για πολλούς προπονητές να δουν τη δουλειά τους μέσω των φιλικών. Να τονίσουμε τη σπουδαιότητα της παρουσίας γιατρού σε όλους του φιλικούς αγώνες. Η πρόληψη είναι πάντα σημαντική και πάνω από όλα είναι η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Για αυτό μην το αμελείτε…..
  • Ο Απόλλων Ποντίων δείχνει φέτος, βάση των κινήσεών του, ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Θυμάμαι πριν μερικούς μήνες που γνωστός προπονητής, που έχει εργαστεί στο σωματείο, μου έλεγε ότι αν η ομάδα καταφέρει να μαζέψει κάποια δικά της παιδιά και να ενισχυθεί και λίγο, ο Απόλλωνας θα μπορεί να πάει ψηλά. Κάτι το οποίο το φετινό καλοκαίρι έγινε σε μεγάλο βαθμό από τον Πρόεδρο Κυριάκο Σιδηρόπουλο.  Μια ομάδα που έχει και τη δυναμική και τον κόσμο για να στηριχθεί. Ο σύλλογος δουλεύει εντατικά σε επαγγελματικά πρότυπα με προπονητή τον Μάκη Παπαδόπουλο και ήδη έχει δώσει κάποια φιλικά. Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε επί τω έργω…..
  • Από την άλλη πλευρά τελείως διαφορετικό πρόσωπο θα παρουσιάσει η Ζωφριά. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα το 2016 κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Η αποχώρηση του Δημήτρη Καμπόλη έφερε τα πάνω κάτω στο σωματείο. Όμως εκείνοι που επέλεξαν να μείνουν πίσω, είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Η ατάκα στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν “Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται”, νομίζω τα λέει όλα…..
  • Το ρόλο της Ζωφριάς που ξέραμε στο νέο πρωτάθλημα φαίνεται θα πάρει η Ζωφριά νούμερο 2… Ε, συγνώμη, εννοώ ο Εθνικός Πανοράματος. Για τη νεοφώτιστη ομάδα στην Α’ Κατηγορία θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες…..
  • Επί τη ευκαιρία να εκφράσουμε και μεις από το βήμα αυτό τα συλλυπητήριά μας στον κ. Καμπόλη για τον πρόσφατο χαμό του αγαπημένου του πατέρα και να έχει κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες….
  • Μαθαίνω ότι ομάδα Β’ Κατηγορίας, που ανακοίνωσε νέο προπονητή και ξεκίνησε με όρεξη για δουλειά, θα έχει δικιά της “ποδοσφαιρική στέγη” φέτος. Κοινώς γήπεδο. Σίγουρα θα αποκτήσει έτσι και μεγαλύτερη… δύναμη…..
  • Καλό Σαββατοκύριακο, τα λέμε από Τρίτη πάλι….