Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

epsda-apotelesmata
  • Όπως συνηθίζουμε να λέμε “όλα τα  καλά τελειώνουν γρήγορα”. Έτσι κι αυτό το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και εμείς  βρισκόμαστε ξανά στη θέση μας. Οι ολιγοήμερες διακοπές μας(επιβεβλημένες), έκαναν την ροή των ειδήσεων πιο “χαλαρή”, αλλά σιγά σιγά θα μπούμε στο κλίμα της εποχής, καθώς όσο εμείς απολαμβάναμε τις βουτιές μας, σχεδόν  όλες οι ομάδες της ΕΠΣΔΑ έχουν μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας….
  • Κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα επαναφέρουμε τη θρυλική στήλη “Εκεί στη Δυτική Αττική”(Τρίτη με Σάββατο), που με μεγάλη τιμή κληρονομήσαμε από τον “δάσκαλο” Αντώνη Δαρζέντα την περίοδο που  αρθρογραφούσε και συνεργαζόμασταν στην ημερήσια αθλητική εφημερίδα “Φως των Σπορ”. Έτσι, λοιπόν με σεβασμό πάντα, μέσα στη βδομάδα η στήλη αυτή θα σχολιάζει  και θα παρουσιάζει τον απόηχο των αγώνων του Σαββατοκύριακου και ό,τι περνάει από το “αυτί” μας γενικότερα. Άλλωστε είθισται οι στήλες να αρέσκονται στα… κουτσομπολιά….
  • Έχουμε μπει λοιπόν στην τελική ευθεία για την έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔΑ. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σε αρκετές ομάδες υπήρχε περισσότερη κινητικότητα. Θα πει κανείς τι έγινε θησαύρισαν ξαφνικά; Όχι. Το “φωνάζουμε” χρόνια από τα άρθρα μας. ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. Η δουλειά που έχουν ρίξει στις υποδομές αρκετές ομάδες, πλέον τους έχει δώσει τη δυνατότητα να στηριχτούν στα παιδιά τους που μεγάλωσαν και φυσικά να τα στηρίξουν πλέον με έμπειρες επιλογές. Αν λοιπόν το προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο από άποψη πρωταθλητισμού, το φετινό αναμένεται να είναι από τα πιο ανταγωνιστικά, λόγω της ενίσχυσης αρκετών σωματείων. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις από την άλλη μεριά. Θα αναφερθούμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος όμως και ειδικότερα για όλα…..
  • Φέτος τα “φώτα” πέφτουν όπως όλα δείχνουν εξ αρχής σε Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων. Δυο ιστορικά σωματεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πέρσι ήταν οι κύριοι συνδιεκδικητές του τίτλου και στις λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να ανεβαίνουν δύο ομάδες από την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΔΑ στη Γ’ Εθνική, γιατί κατά κοινή ομολογία αμφότερες αξίζουν να είναι ψηλότερα. Όμως ένας είναι ο πρωταθλητής. Και οι δυο σύλλογοι αναμένεται να είναι για ακόμα μια χρονιά ισχυροί. Οι “σταχυοφόροι” με προπονητή και πάλι τον Γιάννη Ρόκα, σχεδόν ίδιο ρόστερ και με σπουδαίες μεταγραφές. Από την άλλη, οι Μεγαρίτες θα είναι πιο διαφορετικοί, καθώς επιστρατεύτηκε ο παλιός γνώριμος του συλλόγου Βασίλης Στασινόπουλος  στον πάγκο, ενώ “χτίζεται” μια νέα δυνατή ομάδα, με αρκετές προσθήκες ώστε να πρωταγωνιστήσει. Οι απαντήσεις όμως πάντα στο γήπεδο. Και οι δυο ομάδες απαρτίζονται  από διοικήσεις με σοβαρούς ανθρώπους, που γνωρίζονται χρόνια στα γήπεδα και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν έναν καθαρό αγώνα, στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι….
  •  Υπάρχουν κι άλλες ομάδες όμως, που θα δυσκολέψουν πολύ τους δυο φαινομενικά και θεωρητικά κύριους “μνηστήρες” της ανόδου. Θα τα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες….
  • Ας αναφερθούμε λίγο στο οργανωτικό κομμάτι των πρωταθλημάτων. Όπως είναι γνωστό, είναι σε εκκρεμότητα η  Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχει περίπτωση να προηγηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ενδεχομένως να διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου  και του Κυπέλλου στις 14. Η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ περιμένει παραπάνω οικονομικά στοιχεία από την ΕΠΟ για την απερχόμενη διοίκηση, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στον απολογισμό. Μέχρι να γίνει αυτό, η διοίκηση και ο Πρόεδρος Κλέραχος Τζαφέρης οργανώνουν τη δομή των πρωταθλημάτων. Την άλλη Τρίτη θα γίνει ένα συμβούλιο, όπου  θα συζητηθούν ενδεχομένως αλλαγές που θα υπάρξουν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Μια πληροφορία που έχουμε, είναι ότι αναμένεται η υποχρεωτική χρησιμοποίηση δυο παικτών ηλικίας Κ20 στη 18αδα των ομάδων. Ένας βασικός και ένας στον πάγκο. Η  αρχική σκέψη ήταν για παραπάνω μικρούς υποχρεωτικά στην αρχική σύνθεση.   Όμως υπήρξαν αντιδράσεις δυστυχώς… Η δουλειά της Ένωσης είναι να βοηθήσει στην εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των σωματείων της. Και σε αυτό θα πρέπει να την βοηθήσουν και οι ίδιες οι ομάδες. Μεγαλύτερο κέρδος θα έχουν οι ομάδες στηριζόμενες στα “σπλάχνα” τους, από το να υποχρεώνονται σε μισθοφόρους χρονίτες, που πολλές φορές δεν αποδίδουν και τα αναμενόμενα…..
  • Επίσης η Ένωση θα πρέπει να κοιτάξει καλά το θέμα της ισοβαθμίας. Μπορεί το περσινό φαινόμενο, που αμαύρωσε το πρωτάθλημα να είναι σπάνιο να επαναληφθεί, αλλά θα πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα για κάθε ενδεχόμενο. Είτε το μέτρο αυτό είναι αλλαγή του κανονισμού είτε μια πολύ βαριά κύρωση. Η Ένωση θα πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει το προϊόν της και ας αφήσει μετά τις ομάδες να αποφασίσουν για την τύχη τους…..
  • Σήμερα λήγει και η διορία… ποια διορία δηλαδή, η παράταση για τη δήλωση συμμετοχής των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔΑ. Υπάρχουν σωματεία που έστω και τελευταία στιγμή θα δηλώσουν συμμετοχή. Κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για να αναφερθούμε ασφαλέστερα σε ομάδες, που τηρούν μήνες τώρα “σιγή ιχθύος”….