Connect with us

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

 • Ένας σημαντικός παράγοντας στην πορεία των πρωταθλημάτων είναι η διαιτησία. Ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του. Ο καθένας μπορεί να έχει τις εμπάθειές του και να νιώθει αδικημένος. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Στο οποίο συμμετέχουν και οι διαιτητές, οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους είναι λογικό να υποπέσουν σε σφάλματα. Η ουσία είναι τα λάθη τους να μην εμπεριέχουν δόλο. Επειδή κοντεύουμε στην έναρξη των πρωταθλημάτων, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΔΑ αναμένεται να προβεί σε επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο των διαιτητών, όσο και των σωματείων, σχετικά με τους νέους κανονισμούς. Θα βγει και σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή.  Αυτά θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβρη(σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου), πριν την έναρξη των αγώνων Κυπέλλου. Όμως και οι ομάδες μην τα περιμένουν όλα από την Ένωση.  Είναι υποχρέωση όλων μας που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να ενημερωνόμαστε αυτοβούλως γύρω από τις αλλαγές που γίνονται. Και για να τα λέμε όλα, θα πρέπει και οι διαιτητές να βοηθάνε με τη σειρά τους στον αγώνα, χωρίς να καταχράζονται πολλές φορές εξουσίας….
 • Και μιας και αναφερθήκαμε σήμερα στη διαιτησία. Πριν λίγες μέρες έγιναν οι αξιολογήσεις των διαιτητών της Ένωσης. Έχουμε ξανά πει ότι παρά το γεγονός ότι η Δυτική Αττική είναι ένα «χωριό» στον ποδοσφαιρικό ενωσιακό χάρτη της χώρας, παρόλα αυτά έχει αρκετούς διαιτητές που την εκπροσωπούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δείγμα του πόσο πολύ έχει προοδεύσει αυτή η Ένωση στα λίγα χρόνια ζωής της. Στην Σούπερ Λιγκ διαιτητής παραμένει ο κορυφαίος Αριστείδης Βάτσιος, ενώ βοηθοί οι Κουρομπύλια και Δημητρόπουλος. Στη Σούπερ Λιγκ 2 έχουμε διπλή εκπροσώπηση διαιτητών, από τους Ντάουλα και Πλάκα και βοηθούς τους Οικονόμου και Κρέτσιμο. Στη Γ’ Εθνική έχουμε τέσσερις διαιτητές, Φίτσα, Αλιάγα, Χρόνη, Παύλο και βοηθούς τους Φαρμάκη, Νατσιόπουλο, Χατζίκο και Καντανολέων. Ακόμη σε επίπεδο πρωταθλημάτων γυναικών, στην Α’ Εθνική έχουμε την Κουρομπύλια και μια βοηθό την Ανδρέου και στη Β’ διαιτητή την Κορέστη και βοηθό την Ηλιοπούλου. Όσο για τους παρατηρητές διαιτησίας, στη Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχουν ο Παστρωμάς και ο Τριανταφυλλίδης και στη Γ’ Εθνική η Κασκαντίρη και ο Τζωρτζάκος….
 • Κάτι τελευταίο για τη διαιτησία. Μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να γίνει μια νέα σχολή διαιτησίας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να βγαίνουν νέοι διαιτητές, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των πρωταθλημάτων τόσο στα αντρικά πρωταθλήματα, όσο και των υποδομών…..
 • Μια ομάδα πρότυπο τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΣΔΑ είναι αδιαμφισβήτητα η Μικρασιατική. Το στόρυ της πλέον γνωστό και δεν χρειάζονται πλέον οι απαραίτητες συστάσεις της. Φέτος στο σωματείο γίνεται σημαντικό έργο στις Ακαδημίες. Η τοποθέτηση εκεί του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κοσμά ήταν ό,τι καλύτερο και αναβαθμίζει όχι μόνο τον ίδιο το σύλλογο, αλλά όλη την εικόνα της Ένωσης. Μάλιστα αύριο στις 19.00 αναμένεται να γίνει και ένα πρωτοποριακό σεμινάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας «Ενημέρωση»  για την παρουσίαση του νέου καινοτόμου πλάνου των Ακαδημιών της ομάδας….
 • Η επιστροφή του Εθνικού Πανοράματος στην Α’ Κατηγορία, σηματοδότησε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Πρώτη πρώτη αυτή του προπονητή, με τον Χρήστο Ράλλη να αποτελεί παρελθόν, μετά από 15  σχεδόν χρόνια προσφοράς. Το αν τον αδίκησαν από την ομάδα ή όχι είναι ένα άλλο θέμα, όμως σίγουρα ο Χρήστος δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανέβασε την ομάδα σαν πρωταθλήτρια. Μετά από αυτή την κίνηση ξεκίνησε  το «χτίσιμο» του συλλόγου σε πρότυπα… Ζωφριάς. Πρόσληψη του πετυχημένου τεχνικού Γιώργου Αδάκτυλου και στελέχωση του ρόστερ με παίκτες προερχόμενους κυρίως από το γειτονικό σωματείο. Μια μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Αδάκτυλου, σε μια ομάδα που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του.  Ο Εθνικός λοιπόν έχει ενισχυθεί δυναμικά και σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για όλους….
 • Ξαφνικό τέλος στη συνεργασία του Ακράτητου με τον προπονητή Σάκη Σάσσαλο, πριν καν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά. Τα ερωτηματικά πολλά για την λύση αυτής της συνεργασίας. Ο κόσμος του συλλόγου δικαίως αγωνιά, καθώς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει υψηλές απαιτήσεις. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία όμως, γιατί τίποτα δεν χάνεται την περίοδο της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι η διοίκηση έχει τη διάθεση να διορθώσει τα πράγματα.  Όσο για τον αντικαταστάτη του Σάσσαλου, πληροφορίες μου θέλουν να είναι κοντά σε όνομα με «κιτρινόμαυρη» προϊστορία….

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

 • Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποίησε χθες η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ το συμβούλιό της. Συζητήθηκαν αρκετά οργανωτικά πράγματα. Το πιο σημαντικό που αλιεύσαμε και αναμένεται να ανακοινωθεί με τη νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων, είναι το όριο ηλικίας. Όπως είχαμε γράψει στη στήλη, οι όροι θα είναι βασισμένοι στους περσινούς. Με τη διαφορά ότι η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μόνο έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της γεννημένο το 1979 και όχι το 1978 που ήταν πέρσι. Επίσης, αναφορικά με τη συμμετοχή των μικρών, θα είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση ενός παίκτη στην αρχική ενδεκάδα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά και ένας στον πάγκο. Από του χρόνου η Ένωση έχει στα σχέδιά της να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε δύο μικρούς στην αρχική ενδεκάδα.  Για αυτό ας προετοιμαστούν οι ομάδες αναλόγως, γιατί σε ένα χρόνο δικαιολογίες δεν θα περάσουν….
 • Ακολούθησε αργότερα η συζήτηση της Επιτροπής των Μικτών ομάδων. Μέσα σε πάλι πολύ φιλικό και οικογενειακό κλίμα  ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το χτίσιμο των φετινών Μικτών. Το σημαντικότερο, είναι μια νέα καινοτομία που θέλει να φέρει η Επιτροπή του Προέδρου Μανώλη Κάμπαξη, που έχει να κάνει με έναν εσωτερικό κανονισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει το επίπεδο και την σωστή συμπεριφορά όλων που απαρτίζουν τις Μικτές Ομάδες. Αυτόματα το αίσθημα ευθύνης και συνέπειας μεγαλώνει και είναι κάτι καλό για την ορθή λειτουργία τους….
 • Μετά από τρεισήμισι χρόνια ο Ασπρόπυργος επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα. Ναι καλά διαβάσατε δεν πρόκειται περί λάθους. Με ποιον τρόπο όμως; Οι έγκυρες πληροφορίες μας θέλουν το ιστορικό σωματείο, που φέτος θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, βάση κανονισμών που το επιτρέπουν, να κατεβάζει ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της Ένωσης, αποτελούμενη από παίκτες των Ακαδημιών της και θα φέρει την ονομασία Ασπρόπυργος Β’. Είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔΑ, μια ομάδα ενώ είναι σε Εθνική Κατηγορία, να έχει παράλληλα και άλλο τμήμα της στο Ενωσιακό της πρωτάθλημα. Και κάτι ακόμα για τον Ασπρόπυργο αναφορικά με το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ. Ο πολυνίκης του θεσμού θα συμμετάσχει και σε αυτή τη διοργάνωση με την ομάδα Κ-18, η οποία θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Νέων της Football League. Ένας «τρισδιάστατος» πραγματικά Ασπρόπυργος, ο οποίος έχει ανέβει πολλά επίπεδα και έχει την ευκαιρία να πάει και πιο ψηλά, με τη σωστή δουλειά που κάνουν οι διοικούντες σε όλους τους τομείς….
 •   Σχετικά με την χθεσινή μας τοποθέτηση για την ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευκλείδη για το τέλος της συνεργασίας του με τον Μεγαρικό, αναφέραμε ότι ήταν ανυπόγραφη. Μας ενημέρωσαν όμως,  πως ό,τι ανεβαίνει στη συγκεκριμένη σελίδα απηχεί από την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Έστω και αυτό θεωρώ κάπου στην ανακοίνωση θα μπορούσε να αναφέρεται τουλάχιστον για τυπικούς λόγους. Ειδικά όταν περιέχουν «βαρύ» αντικείμενο…
 • Χθες ήταν μια μεγάλη μέρα για τους τελειόφοιτους μαθητές του λυκείου, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των σχολών που πέρασαν για να σπουδάσουν. Συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν, αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν. Η ζωή δίνει καθημερινά εξετάσεις. Και επειδή πολλά παιδιά από αυτά που πέτυχαν, παράλληλα συνδυάζουν και τον αθλητισμό, θα ήταν μια καλή ιδέα η Ένωση σε συνεργασία με τις ομάδες να βραβεύουν με κάποιον τρόπο αυτούς τους μαθητές, που κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσουν αυτό που  λέμε «πρώτα το σχολείο και μετά η μπάλα». Θα είναι μια επιβράβευση για τον κόπο των παιδιών, αλλά και για τα σωματεία της Ένωσης…..
 • Η δημιουργία Ακαδημιών στον Αστέρα Άνω Λιοσίων, νομίζω αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση του σωματείου τα τελευταία χρόνια. Είναι μια απόδειξη ότι η στροφή στις ακαδημίες  για τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελεί μονόδρομος πάνω από όλα για τη βιωσιμότητά τους. Και σε αυτό το νέο εγχείρημα η διοίκηση έδωσε τα «κλειδιά» σε έναν άνθρωπο ικανό και έμπειρο σε επίπεδο υποδομών, τον Δημήτρη Πλαβούκο…..
 •  Μετά από πολλούς μήνες διαβάσαμε ανακοίνωση της ομάδας του Θρασύβουλου. Έστω για τις Ακαδημίες που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Η αντρική ομάδα θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και όπως μαθαίνω από την άλλη βδομάδα θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις γύρω από ένα σωματείο, που στο φινάλε του πρωταθλήματος μας απασχόλησε αρνητικά….

Continue Reading

perifanis

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

 • Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού και είμαστε προ των πυλών από έναν εξίσου «καυτό» ποδοσφαιρικό Σεπτέμβρη. Η δουλειά της προετοιμασίας έχει αρχίσει σιγά σιγά να προβάρεται από τους προπονητές στους αγωνιστικούς χώρους, μέσω των φιλικών αγώνων. Είναι εποχή περίεργη, καθώς οι παίκτες πρέπει να συνδυάσουν φυσική κατάσταση με τακτική και πολλά άλλα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες. Οπότε καλό είναι στα φιλικά να μην υπάρχει ενθουσιασμός και να επικεντρωνόμαστε στην ουσία και όχι στο αποτέλεσμα. Γιατί κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής φιλικών από όσο θυμάμαι…..
 • Σήμερα στις 14.00 η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ αναμένεται να συζητήσει αρκετά θέματα στο συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει. Πολλά εξ αυτών θα είναι φυσικά και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, από όπου θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Θα ακολουθήσει στις 15.30 η σύσκεψη της Επιτροπής Μικτών, όπου ο Πρόεδρος Μανώλης Κάμπαξης με τους συνεργάτες του και τους Ενωσιακούς προπονητές Αποστόλη Λινάρδο και Ζαχαρία Ιωάννου θα μιλήσουν για την οργάνωση των Μικτών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ ρίχνει το βάρος της πολύ εκεί, καθώς οι Μικτές αποτελούν την καλύτερη εικόνα, όπως για κάθε Ένωση…..
 • Αναφορικά με τις συμμετοχές του πρωταθλήματος, όπως γράψαμε και την προηγούμενη βδομάδα, δεν είχαμε απώλεια. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν στη Β’ Κατηγορία να είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη,  μια εντυπωσιακή επανεμφάνιση, καθώς ήταν πολύ κοντά στο να δηλώσει συμμετοχή ο ιστορικός Ελευσινιακός. Χωρίς να προεξοφλούμε τη συμμετοχή του, κάτι το οποίο φυσικά και ευχόμαστε, οι πληροφορίες μας θέλουν πολύ δύσκολα να το καταφέρνει. Μακάρι να μπορέσει το σωματείο να είναι πιο έτοιμο του χρόνου. Όπως και άλλες  ομάδες, που έχουν αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο αντρικών πρωταθλημάτων, όπως Πανελευσινιακή Ένωση, Ειδυλλιακός, Αργώ Μεγάρων και Ευκλείδης….
 • Λέγοντας για Ευκλείδη. Ξαφνικά επήλθε διαζύγιο του σωματείου με τον Μεγαρικό, με τον οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια σε επίπεδο υποδομών. Το ξαφνικά ήταν για εμάς. Οι άνθρωποι των δύο ομάδων  ξέρουν καλύτερα. Βγήκε και μια ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Ευκλείδη στο facebook, χωρίς ωστόσο όμως να υπάρχει υπογραφή του ΔΣ από κάτω ή το όνομα του υπογράφοντα. Μια βαριά ανακοίνωση που καταφέρεται στο ιστορικό σωματείο του Μεγαρικού και εξηγεί τους λόγους του… «χωρισμού». Ας επικρατήσει η λογική χωρίς να υπάρξει συνέχεια.  Γιατί πρόκειται για δύο γειτονικά σωματεία, που εν καιρώ κρίσης το ένα στήριξε το άλλο, όπως έχει συμβεί και σε ομάδες άλλων Ενώσεων. Πάντως ο Μεγαρικός θα πορευτεί κανονικά στο πρωτάθλημα με το αντρικό τμήμα, όπως έχει σχεδιάσει το καλοκαίρι…..
 • Στις Ακαδημίες μάλιστα του Μεγαρικού, προσλήφθηκε ένας σπουδαίος προπονητής, καθώς ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή ο Αλέκος Σαμάτιαλης. Ένας άνθρωπος γνώστης του ποδοσφαίρου και της περιοχής, σε μια θέση που ανεβάζει το επίπεδο του ιστορικού συλλόγου στα στάνταρ που του ταιριάζει….
 • Και μιας και μιλάμε για υποδομές. Μετά από χρόνια μια ομάδα της Δυτικής Αττικής θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Η Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξα, μια ομάδα που πέρσι τα σάρωσε όλα, φιλοδοξεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Η διοίκηση του Θέμη Τσόκα και το επιτελείο του, μαζί με τον «Στρατηγό» της ομάδας Γιώργο Βαζάκα, δημιουργούν μια ομάδα ικανή για το απίθανο.  Αλλά και στις υποδομές οι Ασπροπυργιώτες δίνουν μεγάλη σημασία. Για αυτό και εμπιστεύτηκαν το κομμάτι αυτό σε έναν άνθρωπο της περιοχής και έμπειρο προπονητή, τον Γιώργο Ανανιάδη…..
 • Αυτό που γίνεται φέτος στον ΠΑΟΚ Μάνδρας δεν έχει προηγούμενο. Μια ομάδα που είχαμε συνηθίσει να στηρίζεται σε δικά της παιδιά, φέτος έχει κάνει όσες μεταγραφές δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Και η μία καλύτερη από την άλλη, ενώ έπεται και συνέχεια. Ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι ο προπονητής Μιχάλης Κάσδαγλης πλαισιώθηκε από δυο σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, τους Γιώργο Σωτήρχο(προπονητή-γυμναστή) και Θανάση Ρούτη(προπονητή τερματοφυλάκων)….
 • Όσον αφορά την άλλη ομάδα της πόλης, τον Μανδραϊκό, ο ιστορικός σύλλογος αναζητεί την ταυτότητά του, μετά τον υποβιβασμό του από τη Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν γνωρίζουν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή και θα γίνει αγώνας δρόμου, έστω για να σωθεί με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά. Ο Μανδραϊκός πρέπει να βρει το δρόμο του….
 • Ολοκληρώνοντας σήμερα τη στήλη, να πούμε κάτι τελευταίο για την περιοχή της Μάνδρας. Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε ότι γίνονται έργα από τη δημοτική αρχή για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, στην περιοχή
  κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, λίγο έξω από την πόλη, απέναντι από το λύκειο της Μάνδρας. Θα είναι ένα ολοκαίνουριο γήπεδο 11χ11 με κερκίδα χωρητικότητας 500 φιλάθλων και το οποίο αναμένεται να έχει παραδοθεί στα μέσα του Δεκέμβρη. Μια ακόμα λύση στα χέρια της Ένωσης, που θα ανακουφίσει πολύ τις ομάδες της περιοχής από τα προγράμματά τους. Ελπίζουμε να είναι έτοιμο στην ώρα του, γιατί πέρσι και τα δύο σωματεία σχεδόν για όλη τη χρονιά είχαν καταντήσει «νομάδες»….
 • Ομάδα Α’ Κατηγορίας ξεκίνησε την προετοιμασία της, αλλά δεν την προπονεί ο προπονητής που είχε ανακοινώσει. Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμα, αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποιος προπονητής θα επικρατήσει σε αυτό το…»ράλι»….

Continue Reading

LIKE