Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά το θέμα της εναρμόνισης των καταστατικών των σωματείων .Όπως είχε ανακοινωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα σωματεία να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με βάση τις ισχύουσες αθλητικές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.

Ωστόσο , σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αρμόδιοι του υφυπουργείου Αθλητισμού καταλαβαίνοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αναμένεται να δώσουν παράταση ενός έτους. Δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022…

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ξεκινά η λειτουργία των Ακαδημιών ποδοσφαίρου. Φυσικά θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα . Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα , αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε . Αν βάλουμε κάτω τις ημερομηνίες θα δούμε ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει . Τέλος πάντων όμως. Αρκεί που άρχισαν….

Όμως για την ώρα δεν ισχύει το ίδιο για το σύνολο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου . Και το ερώτημα είναι . Γιατί τα παιδιά άνω των 18 δεν έχουν, προς το παρόν τουλάχιστον , δικαίωμα στην άθληση; Είναι λογικό αυτό, μετά από εξημίσι μήνες αποχής από τον φυσικό τους χώρο;;; Καλό Σεπτέμβρη λοιπόν…..

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αρκετών Πειραϊκών σωματείων ώστε να εγγραφούν στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κάποια από αυτά καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια ώστε να τα καταφέρουν , κάποια άλλα βρίσκονται ακόμα πολύ πίσω . Το μέλλον τους είναι σίγουρα αβέβαιο . Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο αν θα τα καταφέρουν μέχρι τις 31 Αυγούστου .Εκτός αν δοθεί και πάλι νέα παράταση . ….

Θα επαναλάβουμε λοιπόν κάτι που λέμε συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά θα είναι πολύ διαφορετικό και με λιγότερες ομάδες…..

Πολύ κοντά στη νομιμοποίηση του βρίσκεται ο Πανφαληρικός. Βλέπετε, ο αείμνηστος Νίκος Φιγγέν βοηθά κι από κει ψηλά την ομάδα …. Η σύζυγος του έδωσε στους υπευθύνους του συλλόγου όλα τα έγγραφα που είχε ετοιμάσει στο συρτάρι του ο κυρ-Νίκος με απόλυτη τάξη…

Ένα σοβαρό θέμα έθεσε στη διοίκηση της ΕΠΣΠ η ΑΕ Σαρωνικού Αίγινας . Οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2000 να συνεχίσουν να αγωνίζονται και στο νέο πρωτάθλημα ως μικροί και να μην στερηθούν το δικαίωμα που τους ανήκει μιας και το πρωτάθλημα φέτος διακόπηκε ξαφνικά και θεωρήθηκε , ως μη γενόμενο. Δίκαιο το αίτημα που Αιγινήτικου συλλόγου

που βρίσκει και υποστηριχτές σε πολλές ακόμα ομάδες….

Μια εβδομάδα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία θα ολοκληρωθεί ο 6ος όμιλος της Γ’ Εθνικής. Κι αυτό επειδή εκκρεμούν δυο αγώνες του Πανναξιακού . Με Προοδευτική εντός ( θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 19 Μαΐου ) και Αήττητο εκτός( θα γίνει την Κυριακή 23/5).

Προκειμένου λοιπόν να κλείσουν αυτές οι εκκρεμότητες και με δεδομένο ότι τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα πρέπει τα παιχνίδια να διεξάγονται την ίδια ημέρα και ώρα, οι αγώνες του ομίλου δεν θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια , οι ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία διέθεταν ελάχιστες διεξόδους από τη σκληρή καθημερινή τους μάχη με τη νόσο. Μία άνιση μάχη, που η επιστήμη δεν είχε καταφέρει να ισορροπήσει και να προσφέρει την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να ελπίζουν και να συνεχίζουν τη ζωή τους δίχως τις εξαιρετικά επίπονες συνέπειες της νόσου. Όμως το μαύρο αυτό τοπίο δείχνει να αλλάζει, καθώς ένα νέο φάρμακο μπαίνει στην τελική ευθεία της έρευνας και υπόσχεται να προκαλέσει επανάσταση, εναντίον της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας, αλλά και άλλων μορφών καρκίνων, αυξάνοντας έως και τρεις φορές του προσδόκιμου ζωής .Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον Πειραιά έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αισθανόμαστε περήφανοι και συγκινημένοι για την εξαιρετικά ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη στη μάχη κατά της λευχαιμίας, καθώς επικεφαλής της μεγάλης έρευνας, είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Τζελέπης, του Wellcome Sanger Institute και του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Ο 33χρονος κορυφαίος επιστήμονας έχει παίξει μπάλα στον Πειραϊκό και είναι γιος του Χρήστου Τζελέπη παλαιού παράγοντα του συλλόγου που τώρα δραστηριοποιείται διοικητικά στον Πανφαληρικό.

Το συγκεκριμένο φάρμακο κρίθηκε από την επιστημονική κοινότητα τόσο σημαντική ως εξέλιξη, που εν μέσω πανδημίας, είναι το μοναδικό που δεν σχετίζεται με την Covid-19 και έλαβε έγκριση για το επόμενο στάδιο μελετών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επιστημονικής ομάδας του Κέιμπριτζ, οι κλινικές μελέτες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 και αν όλα κυλήσουν ομαλά, περίπου στο 2024 ή το αργότερο το 2025, θα βρίσκεται στα νοσοκομεία, προσφέροντας ελπίδα, μέλλον και χαμόγελο σε εκατομμύρια ανθρώπους που νοσούν από λευχαιμία, ανάμεσά τους και παιδιά.Το φάρμακο θα είναι σε μορφή χαπιού ή ενδοφλέβιας ένεσης, με τη δεύτερη επιλογή να συγκεντρώνει στην παρούσα φάση τις περισσότερες πιθανότητες.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Κωνσταντίνο Τζελέπη , ο οποίος έχει τιμηθεί για την προσφορά του από πολλές χώρες του κόσμου ενώ βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον …..

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας του με τον Φώτη Βολωνάκη, ο ΑΣ Ποντίων και

προχώρησε στην πρόσληψη του προπονητή Βαγγέλη Κωνσταντίνου . Ενός ικανού τεχνικού που ειδικεύεται στις μικρές ηλικίες και στην αξιοποίηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με ανδρική Πειραϊκή ομάδα . Πριν από 9 χρόνια είχε εργαστεί στις υποδομές της Αναγέννησης Μοσχάτου……

Και μιας και αναφερθήκαμε σε υποδομές, να πούμε ότι παραιτήθηκε από την θέση του υπευθύνου της Ακαδημίας της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας ο Γιάννης Τζανόγλου. Δεν γνωρίζω τους λόγους, αλλά ο Γιάννης είναι έμπειρος τεχνικός με τεράστια προσφορά και η παρουσία του είναι χρήσιμη και απαραίτητη στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο….

Στο στάδιο της ανάρρωσης βρίσκεται ο ταμίας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σταματάτος μετά από την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Ο φίλος Γιάννης είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Αυτό είναι γνωστό . Επιπλέον μας δόθηκε η ευκαιρία να το διαπιστώσουμε από τα πολλά τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε αμέσως μετά τη δημοσίευση στη στήλη την περασμένη Παρασκευή. Να είσαι καλά φίλε Γιάννη!!! Σιδερένιος!!!!

Με την σημαία της αγαπημένης του Προοδευτικής να καλύπτει το φέρετρο του , «έφυγε» σε ηλικία 90 ετών για το «μεγάλο ταξίδι »ο Τάης ( Δημήτρης) Νικολαΐδης. Διατέλεσε για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος των «βυσσινί» καθώς και πρόεδρος .

Διετέλεσε κορυφαίος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια της Ολυμπιακής .

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος , άψογος οικογενειάρχης και πολύ καλός φίλος και συνεργάτης » μας δήλωσε ο κ. Λάμπρος Τσεμπεράκης κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Προοδευτικής , της ΕΠΣΠ και της ΕΠΟ στο παρελθόν . Και πρόσθεσε φανερά συγκινημένος :

«Με τον Τάη μας ένωναν πολλά , είχαμε πολλά κοινά στοιχεία. Πάνω από όλα όμως μας συνέδεε η μεγάλη μας αγάπη για την Προοδευτική. Εγώ προσωπικά έχασα έναν πολύ καλό φίλο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Σόνια και τον γιο του Ηλία.»…..

 

Δεν τα κατάφερε στη μάχη με τον κορωνοϊό ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Καπελάκος. «Έφυγε» σε ηλικία 69 ετών . Είχε αγωνιστεί αρχικά στον Ολυμπιακό Κορυδαλλού ( μετέπειτα ΑΟ Κορυδαλλό) και στη συνέχεια στην Αμφιάλη όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία …Καλό ταξίδι φίλε….

Την μητέρα του « έχασε» ο παράγοντας της ΑΕ Χατζηκυριακείου και πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΠ Μιχάλης Μουσελής. Η εκλιπούσα που κτυπήθηκε την περασμένη εβδομάδα από λοίμωξη αναπνευστικού και στη συνέχεια από κορωνοϊό δεν άντεξε . Ήδη βρίσκεται από χθες στη γειτονιά των Αγγέλων ,γιατί ένας άγγελος ήταν και στην επίγεια ζωή της . Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον φίλο Μιχάλη και να έχει την ευχή της . Την ευχή της μάνας . Ότι πιο καλύτερο υπάρχει στη ζωή μας , ανεξαρτήτου ηλικίας. Γιατί η μάνα δεν έχει ηλικία…..